hanging home Hanging Residence From Chris Briffa Architects dream home building

The Hanging House created by Chris Briffa Architects is certainly a story of taking a modest plot of land and maximizing the possibilities. A loved ones of 3 owned a 2,690 square foot plot of land, a blank canvas, in a desirable location of San Pawl tat-Targa in Naxxar, Malta.  They wished to build a home and make the most of their alloted space. One dilemma that arose due to zoning regulations that required that 60% of the plot should remain with no coverage. The family members preferred a property that integrated a tad a lot more then the fundamentals. They wanted to have an open plan living atmosphere that included a separate dining location, an office, a study, two huge bedrooms with bathrooms, a pool and 3 care garage. They also wanted to sustain as considerably garden space as attainable.  The task was set and luckily the household found the wonderful style group at Chris Briffa Architects. Who met the family’s space specifications in the type of a breath taking cantilevered modern design and style.  With a foot print of 1,862 square feet, this family members has now create their practically 3,500 square foot dream home which also occurs to consist of a beautiful 830 square foot garden area. The semi-detached residence supplies the loved ones with a lot of privacy in their eclectic and tightly spaced neighborhood.

picture 3079 Hanging Residence From Chris Briffa Architects dream home building

The open plan principal living level consists of the kitchen, living area and piano plateau. The entire property has minimalist contemporary vibe and pretty neutral palette. Light wood flooring in the contemporary kitchen and household space contrasts with the medium colored, raised wooden platform which holds the piano salon with lounge chair and wall mounted storage.  The modern light fixture over the piano cast against the rough hued wooden ceiling and white walls accentuates the value of the area to the household.  The adjacent household space then flows straight into the kitchen with its bold dark countertops and chairs. The fresh herbs expanding in pots on the countertop reflects back to the family’s want for a robust connection with the garden. The kitchen also opens to a lovely garden patio space for dining and entertaining. The complete location is seamlessly connected, but every space maintains its separation by way of deft utilization of varying physical levels and color tones. The elegant formal dining region, also on this level, is cantilevered over the pool. Its placement coupled with walls of glass creates very a distinctive and dramatic effect.

hanging home Hanging Residence From Chris Briffa Architects dream home building

The bold geometric shapes formed by the structure of the residence and within its decor are softened by its furnishings and use of all-natural lighting. These components in turn lend to its capacity to embody a sense of cozy comfort. Beneath the principal level is a 3 automobile tandem garage and home workplace. The property office maintains the pale wooden flooring seen in the other locations of the residence and has a extended horizontal widow that creates a flood of organic light. Getting that this workplace space shares a wall with the pool, the reflection of water results in a stunning pattern of light onto the ceiling. This office also has a private entrance, powder space and access to a front garden hidden beneath the principal entry to the home.  The second floor is once more cantilevered more than the entire dwelling and contains a large bedroom with en suite bath and a grand master suite. The third floor is house to a comfy study with stunning views overlooking the city.

Project: Semi-detached single-family home

Design and style Team: Chris Briffa, Darren Cortis, Ivan Buttigieg, Lawrence Briffa

Structural Consultant: Ivan Buttigieg

Photography: by David Pisani

pixel Hanging Residence From Chris Briffa Architects dream home building


Post a Comment